Boek: Homo Energeticus Receptenboek

boek-homo-energeticus-receptenboek

Het Homo Energeticus Receptenboek is een praktische handleiding voor het eetplan dat dr. Peter Aelbrecht ontwikkelde voor mensen die te maken hebben met vermoeidheid of die energieproblemen in de toekomst willen vermijden.
Dr. Aelbrecht, auteur van de recente bestseller Homo Energeticus, vertrekt vanuit een holistische visie, omdat hij ervan overtuigd is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Hij kiest dan ook resoluut voor een totaalaanpak, waarbij zowel voeding, mentale balans, lichaamsoefeningen, self-management, gezonde omgeving en de juiste mondhygiëne belangrijk zijn.


In dit kookboek krijgt de lezer duidelijke en concrete richtlijnen, tips en gerechten die passen in het antitoxisch dieet, dat dr. Aelbrecht tien jaar geleden op punt stelde, en waarvan bewezen is dat het het energiepeil spectaculair doet stijgen.
Je vindt in dit boek o.m.:

  • 30 gemakkelijk te bereiden lekkere en gevarieerde recepten voor hoofdmaaltijden
  • 10 feestelijke gerechten met voorgerecht, soep, hoofdgerecht en dessert 
  • Tal van volledig uitgewerkte ontbijt- en lunchideeën
  • Gezonde alternatieven voor ongezonde tussendoortjes en dranken
  • Lijsten met producten die in je nieuwe eetplan passen en adressen waar je ze kunt kopen
  • Een praktische gids voor het juiste gebruik van voedingssupplementen die je energieniveau ten goede komen

Dr. Peter Aelbrecht (1965) kreeg als hardwerkende arts in 1999 zelf te maken met burn-out. Hij ging op zoek naar oplossingen, maar ontdekte dat er weinig goede therapeutische modellen bestonden om energieproblemen zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en depressie aan te pakken. Hij volgde opleidingen om uiteindelijk zijn eigen multidisciplinair model te ontwikkelen op basis van klassieke westerse geneeskunde in combinatie met een aantal alternatieve therapieën die voldoende wetenschappelijk gefundeerd zijn, zoals cranio-sacraaltherapie, mindfullness en bewustzijnstherapie. Sinds een jaar staat hij aan het hoofd van een team van artsen, osteopaten, diëtisten, psychologen, physical trainers en life coaches in de Energiekliniek te Aalst.

Dit boek is een praktisch vervolg op de bestseller Homo Energeticus. Pak je energietekorten aan en voel je opnieuw fit en gezond (2007). Naast dit boek is er ook Het Homo Energeticus oefenboek, een handige leidraad voor lichaamsbeweging, mentale balans, een optimale woon- en werkomgeving, een gezond gebit en self-management.

* Een praktisch doeboek met honderden tips en energiegevende recepten
* De ultieme handleiding voor iedereen die moe is!