Boek: Homo Energeticus

boek-homo-energeticus2

Pak je energietekorten aan en voel je weer fit en gezond

Wie te maken krijgt met energieproblemen zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en sommige vormen van depressie, krijgt vaak te horen dat hij ‘ermee moet leren leven’, dat deze problemen nu eenmaal niet te genezen zijn, of erger nog: dat hij het zich maar inbeeldt, of een beetje flinker moet zijn.
Dr. Peter Aelbrecht reikt concrete oplossingen aan voor deze energieproblemen. Hij vertrekt vanuit een holistische visie, omdat hij ervan overtuigd is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Bij verlies van energie spelen altijd lichamelijke, mentale en emotionele factoren en steeds zijn er bepaalde onevenwichten.

Homo Energeticus gaat dieper in op alle onevenwichten die kunnen leiden tot energieproblemen, en biedt ook oplossingen. In een duidelijke taal wordt uitgelegd hoe de juiste voeding en voedingssupplementen meer energie kunnen geven, hoe je je hormonenhuishouding opnieuw in evenwicht kunt brengen, op welke manieren je je nachtrust, je concentratievermogen en je stemming kunt verbeteren.

Homo Energeticus is het eerste boek dat een totaalaanpak biedt. Het geeft niet alleen een antwoord op de vraag naar het ‘waarom’ van het stijgende aantal energieproblemen. Maar dat niet alleen: aan de hand van concrete casestudies krijg je ook tal van tips om energieproblemen aan de basis aan te pakken. In dit boek zal iedereen die ooit te maken kreeg met energieproblemen zich herkennen.

Dr. Peter Aelbrecht (1965) kreeg als hardwerkende arts in 1999 zelf te maken met ernstige energieproblemen. De diagnose: burn-out. Hij ging op zoek naar oplossingen, maar ontdekte dat er weinig goede therapeutische modellen bestonden om energieproblemen zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en depressie aan te pakken. Hij volgde opleidingen om uiteindelijk zijn eigen multidisciplinair model te ontwikkelen. Dit model is gebaseerd op de klassieke westerse geneeskunde in combinatie met een aantal alternatieve therapieën die voldoende wetenschappelijk gefundeerd zijn, zoals cranio-sacraaltherapie, mindfullness en bewustzijnstherapie. Sinds 2006 staat hij aan het hoofd van een team van artsen, osteopaten, diëtisten, psychologen, physical trainers en life coaches in “De Energiekliniek”,met afdelingen te Madrid (Spanje) en Aalst (Belgie).


* Eindelijk een allesomvattende verklaring en totaalaanpak van energieproblemen
* Het ultieme boek voor iedereen die moe is!