Boek: Homo Energeticus Oefenboek

boek-homo-energeticus-oefenboek

Het Homo Energeticus Oefenboek is een praktische handleiding bij de recente bestseller Homo Energeticus. Pak je Energietekorten aan en voel je opnieuw fit en gezond (2007), waarin Dr. Peter Aelbrecht dieper inging op de onevenwichten die kunnen leiden tot energieproblemen. Dr. Aelbrecht vertrekt vanuit een holistische visie, omdat hij ervan overtuigd is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Hij kiest dan ook resoluut voor een totaalaanpak, waarbij zowel voeding, mentale balans, lichaamsoefeningen, self-management, een gezonde woon- en werkomgeving en zelfs mondhygiëne belangrijk zijn.

Voor dit oefenboek werkte dr. Aelbrecht samen met een aantal topspecialisten op het terrein van levenskwaliteit een volledig maar voor iedereen haalbaar programma uit.
Dit programma bevat o.m. :

  • Mindfulness-oefeningen die je thuis kunt doen (aan de hand van de bijgevoegde CD met begeleidende richtlijnen)
  • Energiebesparende psychologische en spirituele technieken (waaronder meditaties) die je lichaam en geest in 20 minuten tijd frisser maken
  • Richtlijnen voor lichaamsbeweging die je lichaam fit maakt, maar niet belast (met duidelijke schetsen en foto’s)
  • Een selfmanagement programma waarmee je leert beter je grenzen te stellen
  • Tips over de manier waarop je je woon- en werkomgeving kunt ontdoen van energievreters zoals elektrosmog e.a.
  • Richtlijnen voor een doeltreffende mondhygiëne

Dr. Peter Aelbrecht (1965) kreeg als hardwerkende arts in 1999 zelf te maken met burn-out. Hij ging op zoek naar oplossingen, maar ontdekte dat er weinig goede therapeutische modellen bestonden om energieproblemen zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en depressie aan te pakken. Hij volgde opleidingen om uiteindelijk zijn eigen multidisciplinair model te ontwikkelen op basis van klassieke westerse geneeskunde in combinatie met een aantal alternatieve therapieën die voldoende wetenschappelijk gefundeerd zijn, zoals cranio-sacraaltherapie, mindfullness en bewustzijnstherapie. Sinds een jaar staat hij aan het hoofd van een team van artsen, osteopaten, diëtisten, psychologen, physical trainers en life coaches in de Energiekliniek te Aalst.

* Een praktisch doeboek met honderden tips en oefeningen voor thuis
* Het ultieme handboek voor iedereen die moe is!

Dit boek is een praktisch vervolg op de bestseller Homo Energeticus. Pak je energietekorten aan en voel je opnieuw fit en gezond (2007). Naast dit boek is er ook Het Homo Energeticus Receptenboek, een gemakkelijk kookboek met tal van gerechten die passen in een eetplan dat je energie spectaculair verhoogt.