Welkom op de website van praktijk Dr Aelbrecht

In de praktijk van Dr. Peter Aelbrecht kan je terecht voor de behandeling van energieproblemen, chronische pijnproblemen, voor preventieve geneeskunde, ontgiften en voor healthy-aging.

ENERGIEPROBLEMEN
Steeds meer mensen hebben de dag van vandaag te kampen met ernstige energieproblemen. Denk hierbij aan klachten zoals het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), fibromyalgie, burn-out en depressie. Speciaal voor hen biedt de aanpak van dr. Aelbrecht reële perspectieven op beterschap.

CHRONISCHE PIJNPROBLEMEN
Chronische pijnproblemen zoals fibromyalgie, reumatische aandoeningen, artrosepijnen en neurologische pijnen worden op een zo conservatief en natuurlijk mogelijke wijze behandeld met behulp van o.a. bio-punctuur, neuraaltherapie, voeding, voedingssupplementen en specifiek gerichte manuele therapie.

PREVENTIE
Primaire preventie
Naast het behandelen van energieproblemen bieden wij eveneens een begeleidingsprogramma voor die mensen die in de toekomst ziekte- en levenskwaliteitsproblemen willen voorkomen.

Secundaire preventie
Sommige patiënten hebben al een ernstige ziekte doorgemaakt, zoals bvb. Hart- en vaatziekten of kanker. Nadat de eerste belangrijke stappen naar genezing toe zijn genomen, kan er via een secundaire preventiebegeleiding gezorgd worden voor het verminderen van de kans op herval of verdere vermindering van de levenskwaliteit.

HEALTHY-AGING
Wie zijn kansen op een kwalitatief lang leven wil verhogen en de veroudering wil vertragen, kan bij ons terecht voor een onderbouwde aanpak. Voor alle problemen in verband met de fysieke en mentale gezondheidsaspecten van veroudering wordt steeds in samenspraak met de patiënt naar een geschikte oplossing gezocht.

ALGEMENE AANPAK
Na een grondige vraagstelling, een fysiek onderzoek en een bloed- en urineanalyse wordt elke patiënt geëvalueerd en behandeld vanuit een holistische en geïndividualiseerde aanpak. Om tot een beter resultaat te komen, is het verder ook belangrijk dat de patiënt een beter inzicht krijgt in zijn levensstijl en dat hij de nodige aanpassingen maakt (voeding, beweging,…). We bieden ook interactieve workshops aan, waar patiënten veel leren over zichzelf en hun problematiek.