Filosofie

De basisfilosofie van dr. Aelbrecht is heel eenvoudig: de patiënt staat steeds centraal wat ook zijn hulpvraag is. Hoe vaag of bijzonder de klachten in eerste instantie lijken, altijd gaat hij samen met de patiënt op zoek naar oorzaak en oplossing. Hij vertrekt steeds vanuit het aanvaardingsprincipe, m.a.w. een patiënt hoeft hem niet te overtuigen of te bewijzen dat zijn klachten wel degelijk aanwezig zijn.

Klachten in verband met energieproblemen en te vroegtijdige verouderingsproblemen worden vaak veroorzaakt door een complex samenspel van fysieke, psychische en mentale oorzaken, die om een doorgedreven benadering vragen. Daarom kiest dr. Aelbrecht voor een holistische aanpak op maat van de patiënt. Een aanpak waarbij de expertise van de traditionele Westerse geneeskunde zonodig, op een geslaagde manier gecombineerd wordt met beproefde alternatieve behandeltechnieken.

Deze aanpak geeft patiënten ook bewust een actieve rol in het genezingsproces. Patiënten worden bijvoorbeeld aangemoedigd om mee te helpen denken naar mogelijke oorzaken van de klachten. Verder wordt er van de patiënten soms ook verwacht dat ze aanpassingen in hun levensstijl doen. Bijvoorbeeld op het vlak van voeding, beweging en inspanningen. De patiënt ondergaat zijn genezingsproces niet maar neemt er zelf actief aan deel. Hierin onderscheiden wij ons van andere bestaande therapeutisch modellen en dit verkaart tevens de grote doeltreffendheid van onze behandelingen.